Altijd al willen leren motorrijden? Er zijn tal van redenen waarom u er nog niet aan toegekomen bent, maar dat kan nu veranderen. Schrijf u vandaag nog in voor uw eerste motorrijles in Amsterdam!

Begin nu met motorrijles in Amsterdam!

Meteoor verkeersopleidingen biedt motorrijles in Amsterdam en omstreken aan. Wij zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, en er is zelfs gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van de rijschool. Maar het grootste voordeel van onze ligging, is dat het kantoor gevestigd is in het examengebied van Amsterdam. Het starten met de rijlessen vanaf de rijschool biedt daardoor ook extra efficiëntie voor je opleiding, en verhoogt de kans van (direct) slagen!

Aankomende theoriecursussen Motor

Theoriecursus Motor (A) - 22 mei

22 mei 2024

Woensdag 22 mei -17:30 uur tot 22:15 uur. Inclusief theorie examen CBR.

Koop Ticket

Pakket I

€ 940,00
  • 10 x 60 minuten + examen I en II

Motorrijlessen

Motorjas

Voor de motor zijn er drie verschillende rijbewijzen: de lichte motor (A1), de middelzware motor (A2) en de zware motor (A). Rijschool Meteoor is in het bezit van alle categorieën motoren en heeft voor de zware motor ook een verlaagd model.

A1 rechtstreeks
Als je 18 bent, mag je het rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Vanaf 17 jaar mag je beginnen met de rijlessen en het theorie-examen.

A2 rechtstreeks
Als je 20 bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Vanaf 20 jaar mag je beginnen met rijlessen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen en/of je autorijbewijs hebt.

A rechtstreeks
Als je 21 bent, mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Vanaf 21 jaar mag je daarvoor rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen en/of je autorijbewijs hebt.

Als je vóór je 24e het rijbewijs voor de zware categorie (A) rechtstreeks behaalt, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld. Dat betekent dat je in de zware categorie (A) uitsluitend op een driewielig motorrijtuig mag rijden met onbeperkt vermogen en/of een motor van een A1 of A2 categorie.

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 jaar wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen. Mocht je twijfelen over welke regels er voor jou van toepassing zijn? Bel ons dan gerust of kijk op https://www.rijksoverheid.nl.

Prijzen Motorrijlessen

Proefles (90 minuten) 65,00
Losse les (60 minuten)60,00
Tussentijds proefexamen80,00
Avb-examen I (voertuigbeheersing)160,00
Avd Tussentijdse Toets CBR (verkeersdeelname)199,00
Avd-examen II (verkeersdeelname)263,00

Motorrijlessen pakketten

*Pakket I10 x 60 minuten + examen I en II940,00
*Pakket II15 x 60 minuten + examen I en II1225,00
*Pakket lll20 x 60 minuten + examen I en II1510,00
*Pakket IV25 x 60 minuten + examen I en II1800,00
*Pakket V30 x 60 minuten + examen I en II2090,00
*Pakket Avb I3 x 60 minuten + examen (Avb) I325,00
*Pakket Avd I4 x 60 minuten + examen (Avd) II475,00
*Pakket Avd II7 x 60 minuten + examen (Avd) II650,00
*Pakket Avd III10 x 60 minuten + examen (Avd) II795,00

Meld je nu aan voor een proefles!

Vele redenen om te kiezen voor motorrijden

Er zijn genoeg redenen waarom motorrijden te gek is. Deels zijn er praktische redenen; als motorrijder beweeg je je gemakkelijk tussen verkeersdrukte, en valt er soms kostbare tijd van je reis af te schaven. De meeste motorrijders halen hun motorrijbewijs echter voor de lol. Ze rijden vaak voor de kick van het rijden, en niet perse om van A naar B te komen. Alleen, of in een groep met andere motorliefhebbers. Bovendien is een goede motor vele malen voordeliger dan een auto met vergelijkbare specificaties. Allemaal redenen om aan de slag te gaan met je eerste motorrijles in Amsterdam!

Afrijden

Voor het behalen van een motorrijbewijs dien je twee praktijkexamens af te leggen. Het eerste examen is voertuigbeheersing (Avb, bijzondere verrichtingen). Wanneer dit eerste examen succesvol is afgerond kan er een aanvraag voor het tweede examen (Avd, verkeersdeelname) worden gedaan. Indien je in het bezit bent van een autorijbewijs mag het eerste praktijkexamen (Avb) ook worden afgelegd als je nog niet in het bezit bent van je theorie. Echter, dit is wel noodzakelijk bij het 2e praktijkexamen (Avd).

Theoriecursus

Om je te helpen met het behalen van je theorie examen, bieden we naast motorrijles in Amsterdam ook theoriecursussen aan. Zo stomen we je klaar voor het examen, dat afgenomen wordt door het CBR. Wanneer je nog geen autorijbewijs hebt, mag je niet eerder deelnemen aan de motor praktijklessen (m.u.v. de proefles), alvorens je de theorie hebt gehaald. Voor het afleggen van een motor theorie-examen geldt een minimumleeftijd van 17 jaar.

Meteoor rijopleidingen – sinds 1994 de beste!

Bij Meteoor hebben we de meest ervaren docenten. Bovendien kunt u motorrijlessen volgen in verschillende talen, te weten: Nederlands, Engels, Turks en Arabisch. Met bijna 28.000 geslaagde cursisten staan we al sinds 1994 aan de top van Nederlandse rij opleidingsinstituten. Bij ons is uw rijles in goede handen! Meld je daarom nu aan voor een proefles.

Contactformulier

Mocht je nog vragen hebben dan horen wij het graag.