Theorie-examen (klassikaal)

Dit examen is in te plannen voor iedereen die een theorie-examen wil afleggen in de Nederlandse of Engelse taal. Let op! Een theorie-examen in de Engelse taal is alleen mogelijk voor de categorie B (auto)!

Het standaard theorie-examen wordt afgenomen zonder audio (geluid). Vragen en antwoorden moet je dus zelf goed lezen. In totaal is er 25 minuten tijd om dit examen te maken.

Voor het auto theorie-examen zal je worden getoetst op gevaarherkenning (25 vragen), verkeersregels (12 vragen) en verkeersinzicht (28 vragen). Het examen voor motor en scooter is niet opgesplitst in verschillende onderdelen en heeft in totaal 50 vragen.

verkeersborden

Bestel je theoriecursus online

I.v.m. het covid-proof theorielokaal hebben wij nog maar 15 plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij!

Theoriecursus Motor (A) - 11 oktober

11 oktober 2022

Dinsdag 11 oktober  -17:30 uur tot 22:00 uur. Inclusief theorie examen CBR.

Koop Ticket

Theoriecursus Auto (B) - 18 en 19 oktober (Herfstvakantie)

18 oktober 2022

Dinsdag 18 oktober 09:00 – 17:00 uur. Gevaarherkenning + Examentrainingen  Woensdag 19 oktober 11.00 – 13.00 uur. Inclusief klassikale theoriecursus, Gevaarherkenning / Examentraining, Theorie-examen CBR.

Koop Ticket

Theoriecursus Bromfiets (Am) - 19 en 20 oktober (Herfstvakantie)

19 oktober 2022

Woensdag 19 oktober van 13.30 tot 17.30 uur en donderdag 20 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur. Klassikale theoriecursus en Theorie-examen.

Koop Ticket

Theoriecursus Auto (B) - 26 en 28 november

26 november 2022

Zaterdag 26 november 09:00 – 17:00 uur. Gevaarherkenning + Examentrainingen  Maandag 28 november 09.00 – 11.00 uur. Inclusief klassikale theoriecursus, Gevaarherkenning / Examentraining, Theorie-examen CBR.

Koop Ticket

Theoriecursus Bromfiets (Am) - 28 en 29 november

28 november 2022

Maandag 28 november en dinsdag 29 november van 17.00 uur tot 21.00 uur. Klassikale theoriecursus en Theorie-examen.

Koop Ticket

Individueel begeleid examen

  • Als je meer tijd en/of begeleiding nodig hebt (bijvoorbeeld bij faalangst of een cognitieve stoornis zoals autisme of PDD-nos) of als je een dyslexieverklaring hebt, kun je de kosten voor de extra toeslag terugvragen bij het CBR
  • Als je examen wilt doen in een andere taal dan Nederlands of Engels
  • Je moet zelf een officiële tolk regelen via tolkennet.nl  Eventueel kan de rijschool kan deze ook voor je aanvragen
  • Kosten zijn hoger dan het reguliere theorie-examen
  • Voor het maken van het individuele examen heb je 60 minuten de tijd
  • Bij het individuele examen is de optie voor audio (geluid) aanwezig
  • Het individuele examen kan alleen door een rijschool worden aangevraagd
  • Wanneer het individuele theorie-examen eenmaal is gereserveerd, kan de datum niet meer worden gewijzigd.

Theorie-examen extra tijd (met geluid)

  • Als je moeite hebt met lezen, bijvoorbeeld door dyslexie, dan kun je de extra kosten voor de toeslag terugvragen door middel van een dyslexieverklaring
  • Als je meer tijd nodig hebt, biedt een dergelijk examen 15 minuten extra tijd t.o.v. het reguliere examen. Ook audio (geluid) is bij dit examen aanwezig.

Dit examen kun je zelf aanvragen via mijn.cbr.nl of je kunt het examen reserveren via de rijschool.

Rijbewijs halen? Gezondheidsverklaring invullen.

Voordat de rijschool het praktijkexamen voor je kan reserveren is het noodzakelijk dat je een gezondheidsverklaring én een machtiging indient bij het CBR.

Beide zijn digitaal in orde te maken via http://www.mijn.cbr.nl  en hiervoor dien je te beschikken over een digiD-code. Wanneer je nog geen digiD-code hebt is deze aan te vragen op http://www.digid.nl Deze ontvang je dan binnen 5 werkdagen.

Aan de gezondheidsverklaring zijn kosten verbonden (ongeveer € 40,=) en deze betaal je rechtstreeks aan het CBR.  Voor het machtigen van de rijschool wordt een registratiecode (voor rijschool Meteoor is dat 1128K7) gevraagd.  Als één van deze twee documenten ontbreekt bij het CBR is het voor de rijschool niet mogelijk om een praktijkexamen te reserveren.

 

Meld je nu aan voor een proefles!